Rødbetpannekaker og griseklapping

Søndag 21. august møttes ca. 30 store og små andelshavere til piknik på jordet. Solen kom fram piknik2016og vi delte et herremåltid sammen mens vi delte oppskrifter og erfaringer. Nød lærer naken kvinne å spinne heter det, manglende planlegging fikk i alle fall daglig leder å finne på ny oppskrift på søndagsmorgenen; rosa pannekaker med rødbete, med rødbetsalat til. Vanlig pannekakerøre tilsatt rå, raspet rødbete slo an, med rødbetsalat av rå, raspet rødbete og eple med rømme.

paa-gaarden storoksen griser

Etter måltidet tok vi en tur opp på Dyster gård, der Tove og Johan Bjørneby (og hunden Bernhard) ventet på oss. Johan fortalte om gården og drifta med korn, oljevekster, gras, frø og forbønner, samt kjøttfe som kun får fôr dyrket på gården og selges lokalt gjennom Dyster gård.

Så fikk vi hilse på kyllinger, Limousinkyra og sist men ikke minst de utegående grisene!

andelslandbruk@dysterjordet.no

Leave a Reply Text