Om andelslaget

Dysterjordet andelslandbruk ble stiftet i 2014 og leier 14 mål jord av Dyster Gård i Ås i Viken, Norge. 2023 er vår niende dyrkingssesong og vi har over 200 medlemmer. Andelslandbruk baserer seg på tre grunnprinsipper for organiseringen: 

    • Felles avling, felles risiko 
    • Dialog mellom produsent og forbrukere
    • Åpen og gjennomsiktig økonomi 

Nysgjerrig på andelslandbruk? Les mer om denne oppdrettsmodellen her på andelslandbruk.no. 

Oppdatert vedtekter 08.02.2022

Org.nr. 914747996.


Møte teamet vårt:

Teamet vårt på Dysterjordet er lite, men mektig! Med bare tre ansatte stoler vi på medlemmene våre og setter stor pris på deres insatts.

Håkon Mella er ansatt som gårdsrådgiver. Han har jobbet hos oss som hovedbonde de siste 8 årene. Han har jobbet med hagebruk og skrevet boken Enkel kjøkkenhage på 1-2-3 og har ellers bl.a. jobbet som kokk, kommunikasjonsrådgiver og webdesigner. Håkon har en ca. 10% stilling på Dysterjordet.

Vegard Slevigen er ansatt som gartner. Han ble nyansatt på sensommeren 2022, etter en sesong med jobbing som gårdsassistent. Han er fra Sambøl, på vestsida av Øymarksjøen, men bor og studerer for tida plantevitenskap på NMBU i Ås. Vegard har en ca. 30% stilling på Dysterjordet.

 

Victoria Thomas er ansatt som daglig leder. Victoria er fra USA og har bodd i Norge siden 2015. Hun studerte miljøstudier og biologi og har erfaring fra og jobbe i våtmarker og elveøkosystemer. Victoria har brukt mange år som pedagog, mentor, og teambuilding-tilrettelegger. Hun har en ca. 12% stilling på Dysterjordet.