Levende matjord

2015 er handfull-jord--vaxt--hand--kvinna_3320849FNs internasjonale jordår, og 4. desember er den internasjonale jorddagen. Som økologiske andelslandbrukere er vi avhengig av god jordkvalitet. I samarbeid med Vitenparken har vi den inviterte vi til gratis kveldsseminar onsdag 2.12.

 

Program:

Andelslandbruk = jordvern? Innledning ved stipendiat og andelshaver Kristine Lien Skog, NMBU. Jord er en begrenset ressurs som minsker i en fart de fleste ikke er klar over…

Her kan du laste ned Kristine sitt foredrag Andelslandbruk=jordvern?

Levende matjord, foredrag ved plantefysiolog og jordforsker  Dr. scient Berit Swensen, Vital  Analyse. Berit er kjent som en svært kunnskapsrik, engasjert og dyktig formidler, gled dere!

Her kan du laste ned Berit sitt foredrag Levende matjord!

Livet i jorda er en forutsetning for jordas fruktbarhet og dermed vår eksistens. Men hvem lever der, og hva betyr det at fruktbar matjord kan betraktes som et humusøkosystem eller en humusorganisme? Hvordan påvirkes den av ulike gjødseltyper, vekster og jordarbeidng? Foredraget gir en liten kikk inn i jordas (nesten) usynlige verden og biologiske prosessers betydning for jordkvaliteten.”

Omvisning i jordutstillingen ved jordbruk- og forskningsformidler Elise Matilde Lund, Vitenparken. Utstillingen ble satt opp i forbindelse med FNs jordår, og dette er siste sjanse til å få den med seg. Vi vil også ha med jordprøver fra Dysterjordet, hvordan ser de ut gjennom mikroskopet?

Arrangementet gjennomføres med støtte fra Fylkesmannen i Oslo og Akershus.

andelslandbruk@dysterjordet.no

Leave a Reply Text