Nå har vi urter i urterspiralen og en liten dam!

En aktiv medlem av vår urtegrupper, og flere andre, har lagt en veldig fin liten dam ved siden av urtesprialen. Og de har plantet diverse urter inne urtenspiralen at etter en stund kan vi høste dem. Spiralen ser fantastisk ut! Tusen takk till alle hjelpere!

Og fra jordet denne uke, nyt fra Gartner Håkon…

Et par nye ting på høstelista denne uken: grønne bønner (busk), lilla stangbønner (i tunnelen), kålrot og løk. Løken i år er liten pga tørken. Løk har grunt rotsystem og er avhengig av mye vann for å bli stor. MEN, vi har mye løk i hvert fall, selv om de er små. I år har vi endelig fått til lilla klatrebønner – men innendørs. Tidligere har vi hatt dem på friland, men mye vind på jordet har resultert i liten avling. Nå begynner de å bli klare i tunnelen, så plukk en smak! De mister dessverre den fine lilla fargen når de blir varmebehandlet. Denne uken har det blitt plantet gulbeter, koriander og persille – og en andre hold/omgang med basilikum. Har sådd masse feldtsalat, slik at vi har salat utover høsten (den tåler kulde). Første sådd med basilikum i sommer ble sneglemat dessverre. På dugnaden fikk vi luket unna tistler i potetåkeren, toppet alle blomstrende brokkolier (slik at de setter nye sideskudd), sådd spinat i pluggbrett og satt opp hylle/ryddet i redskapsboden. Veldig bra! Det kommer snart mer salat og beter – neste uke tipper jeg vi kan begynne å høste. De modne tomatene går fort unna, og nå er det nesten bare grønne igjen. Jeg setter dem på pause en ukes tid, så blir det mer å hente neste uke…

 

Hvis du er ikke medlem men vil bli med neste år, klik har til finne venteliste og les mer om medlemskapet, takk!

liten dam

Comments are closed.