Juli nyhett

bug heart

Nytt fra gartner’n

Endelig kom det en ørliten skur. Ikke nok til å dynke jordet, men til å gi alt en etterlengtet dusj og en liten slurk vann. Puh! Denne tørre sommeren kommer vi til å snakke om lenge. Det har ikke skjedd masse på jordet, men godt å se at dere endelig får kommet dere utpå for å høste! Denne uken gikk siste rest av potet i jorda (vel sent, men det blir nok poteter ut av det læll). Vi har også fått plantet siste rest av mangold – og halvannen seng med grønne bønner. Hundre grønnkålplanter gikk dessverre dukken i varmen forrige uke etter utplanting. Selv med vanning ved planting. Men de var uansett ekstra. Grønnkål blir det. Den er allerede småvoksen, og vi kan straks begynne å høste av den. Vil bare la de bli litt større… Denne uken har jeg sådd i pluggbrett igjen, – direktesåing er fortsatt vanskelig. Neper, rød- og gulbeter, lilla erter, dill, koriander, ny runde knutekål og mer salat. De plantes ut om et par uker og kan høstes i august/september.

Jeg har testet å seriekoble spredere (vanlige hagespredere), men med lang slange blir trykket dårlig. Men det er bedre enn ingenting, og jeg sparer tid;)

Vi får krysse fingrene for flere byger.

Sees på jordet!

[hivs du er ikke medlemme denne år, ønsker du bli med neste år? Vente liste er her]

 

Comments are closed.