Stormen! (på 10. august)

On the 10th August… see the video here: Stormen!

Forrige fredag hadde vi besøk av STORMEN – som nesten dro med seg tunnelen vår. Vinden herjet hardt, og på min vei til jordet fredag så jeg mange trær i området som hadde mistet store greiner eller hadde falt over ende. Og tunnelen vår fikk gjennomgå i de kraftige vindkastene. Hadde det ikke vært for alle de som bidro på kort varsel (og stor takk til den som varslet!) kunne det blitt verre materielle skader. Vinden løftet tunnelen i den ene siden, flere av bøylene ble dratt opp av jorda, metall ble bøyd – og plasten revnet. Redningsgjengen fikk heldigvis holdt igjen tunnelen (med stropper og traktor) og fikk av plasten slik at den ikke ble tatt av stormkastene. Dramatisk, og heldigvis gikk det bra. En del av plantenThe tunnel in trouble!e (agurk og bønner) ble sjokkskadet av de kaldere temperaturene og vindkreftene, så det blir nok kortere sesong på disse. Det gjelder nok dessverre også for tomatene. Vi får nok ikke den helt store tomathøsten likevel. Ny plast kommer neppe på plass i år – men styret sjekker mulighetene – også i forhold til forsikring osv. Da vi kjøpte tunnelen brukt for to år siden ble vi forespeilet at plasten trolig ikke ville vare så mye lengre enn et par år – så selger fikk rett.

Comments are closed.