Mai du skjønne milde

Det var vått lenge i år, så det tok tid før de store maskinene med skålharv og møkkaspreder fra gården kunne komme seg utpå jordet, men nå er det for lengst gjort og det er tørt og fint til å kjøre opp bed, og klargjøre for planting. Småplantene ankommer til uka, i tillegg har gartnern bygd hyller i hagen hjemme, fulle av pluggbrett, og masse planter er snart klart til å komme i jorda. Vi kommer også til å sette poteter i pinsen. Vannet kommer på plass i løpet av pinsen – så nå, endelig begynner grønnsakssesongen for fullt!
hjulhakka

Hjulhakka har fått prøvd seg på årets første ugress

 

stikkegreip

Stikkegreip er godt å ha for å lufte jorda, slik at den blir løsere slik at planterøttene lettere får oksygentilførsel og finner veien ned

freste bed

Grønnsaksseng klar til å ta imot småplanter

 

Erik fra Dyster gård har kjørt skålharva og spredd møkk fra gården etter alle kunstens regler, og nå er vi i gang med å kjøre opp bed, lufte dem med stikkegreip og ta unna det ugresset som har kommet opp med hjulhakke og harv. Harald Slåtsveen fra Eldorlia har hjulpet oss med å frese opp flere bed, og også en trekant bak redskapsboden som kommer til å bli et eget lite grønnsaksjorde for barna. Der var det eng i fjor, så fresen gjorde susen for å løsne og smuldre jorda. Han hjelper oss også med å sette poteter. Stor takk til han!
De første dugnadene har blitt unnagjort og vi har fått satt på plass sittegruppa, veksttunnelen er snart ferdig, og både redskapsbod og utedass har blitt skrapa, børsta og malt røde. Veldig bra!

Mais i flere farger er sådd

Mais i flere farger er sådd

Harald har fresa opp noen av de mest harde bedene hvor det var eng i fjor

Harald har fresa opp noen av de mest harde bedene hvor det var eng i fjor

andelslandbruk@dysterjordet.no

Leave a Reply Text