Spennende nyheter for vår 10. sesong!

Nå er jorden fortsatt frosset, men vi ser veldig frem til en ny sesong hos Dysterjordet andelslandbruk. Ikke bare fordi 2024 blir vår 10. vekstsesong, men også fordi vi har noen spennende prosjekter i år.

Vi har nettopp fått nyheten om at vår søknad til Sparebankstiftelsen DNB er innvilget! Med dette tilskuddet kjøper vi inn nytt utstyr som trillebårer, småverktøy og annet nødvendig utstyr for å dyrke økologiske grønnsaker sammen. Men vi gleder oss mest til å kjøpe inn flere ljåer og å bygge vår egen slipestein!

I 2024 Dysterjordet starter med slåttedager for medlemmene. Ved disse ordningene medlemmene lærer hva en ljå er og hvordan å bruke dette verktøyet. Da skal vi jobbe sammen for å fjerne ugress, slå gresset og kompostere disse næringsrike materialene. Og selvfølgelig nyter vi lunsj sammen med litt sang på sosialområdet! Nok en god grunn til å bli med hvis du ikke er medlem ennå.

Hvorfor ljåer? Vi kjøpte noen få ljåer i 2023 for å teste dem ut. Så fant vi at bonden og medlemmene likte virkelig å lære teknikken, finne rytmen og kjenne oppgaven i kroppen. En flott måte å trene på og å holde ugraset i sjakk! Og det føles mer skånsomt mot jorden og pollinatorene som kaller Dysterjordet hjem. Det er et stor pluss at vi kan reduserer behovet for drivstoff til å kjøre gressklipperen.

Vår styreleder i 2023, Lutgart Lenaerts, kom med ideen og satte i gang prosessen. Vårt styre og bonde satt sammen en liste over viktige saker vi kunne jobbe med, med innsikt fra våre medlemmer. Da var det medlem Valeria Tafintseva som gjorde det harde arbeidet med å skrive søknaden, med bistand fra Lutgart og vår daglige leder Victoria Thomas. En stor takk til alle disse herlige menneskene!

Slåttedager er bare ett av få prosjekter vi ser frem til i 2024. Er du ikke medlem enda, og det å høste dine egne grønnsaker og delta på dugnader på jordet høres ut som en god passform, meld deg på vår venteliste! Daglig leder Victoria sender en e-post i slutten av februar/begynnelsen av mars med instruksjoner for hvordan du registrerer deg.

andelslandbruk@dysterjordet.no

Comments are closed.