Mitt første år som andelsbonde

Jeg har alltid ønsket meg ferske grønnsaker fra jordet men aldri bodd sånn at det kunne la seg gjøre på egen tomt, eller hatt kunnskapen til å lykkes med egen kjøkkenhage.. Nå endelig ble det min tur å få være med i andelslandbruket på Dysterjordet.

Jeg har satt så pris på alle de oversiktlige og fine høstemeldingene.

Jeg nytt det å smake på nye grønnsaker jeg ikke har fått før – mangold og russisk grønnkål f eks.

Jeg har stukket meg på tistler under lukingen men frydet meg over å bidra til at potetåkeren ble fin – og fremdeles spiser vi poteter fra høsten. De er faktisk ekstra gode!

Her om dagen lagde jeg gresskarsuppe av de siste gresskarene som lå igjen i kjelleren min.

Det er et veldig flott tilbud  i vårt nærmiljø som jeg varmt kan anbefale. 6 timer dugnad er overkommelig, jeg brukte mine siste to timer til å lage kompost.

Om man vil er det mulig å delta på fest og i grupper – så det er mer sosialt enn bare å gå på jordet.

Anniken, 56, fra Ski

Bilde: Patrick Merlot

Comments are closed.