Vår og forsommer på Dysterjordet

Det har vært en virvelvind av aktivitet her på Dysterjordet. Sesongen startet med et vårmøte i april, med høy deltakelse og engasjement (og kake!). Våre medlemmer begynte å organisere seg i arbeidsgrupper. Særlig suksess så langt denne sesongen er vår aktive frøgruppe og vanngruppe. Medlemmer i frøgruppen har vært ansvarlige for såing av avlingene i tunnelen vår, og noen har forsøkt å heve spirene hjemme!

Medlemmer Arnhild og Helga har sådd frø på Dysterjordet. Bilde tatt av medlem Marte i april 2024.

Da har det også vært avgjørende å holde disse små plantene glade og vannet. Vanngruppen delte ansvaret for å vanne frøplantene minst en gang om dagen gjennom hele mai måned! Mange lever nå ute i åkeren, inkludert selleri, purre, brokkoli, blomkål, rødkål og hvitkål.

Frøbrett lagt ut i tunnelen etter sådd. Bilde tatt av daglig leder Victoria i begynnelsen av mai 2024.

Vi har også hatt en fantastisk vårrunde, ukentlige dugnads siden 12. mai. En av dem var en “inspirasjonsdugnad” med tema “frø og ny begynnelse”, så lærte vi mer om vitenskapen + praktisk kunnskap om frø, spiring og stell av spirer mens de forbereder seg på å gi oss deilig mat. Vi har satt løk, gulrøtter, mange varianter av bønner, og i går fikk vi to sorter poteter i jorden!

Medlemmer opptatt med planting under vårrunden. Bilde tatt av daglig leder Victoria 9. mai 2024.

Vi er også veldig glade for å presentere vår sommergårdsassistent, Elin! Hun er opprinnelig fra Asker og bor nå i Oslo. Hun studerte biologi ved NMBU og jobbet på en økologisk gård i fjor sommer. Hun har også wwooft (Worldwide Opportunities on Organic Farms) i Italia i noen måneder. Hun gleder seg stort til å bli kjent med både avlingene og menneskene på Dysterjordet!

Foto levert av sommergårdsassistent Elin.

Med 3 ansatte, 5 styremedlemmer, og 216 medlemmer i alle aldre så langt, fortsetter vi å møtes ukentlig for å produsere lokale økologiske grønnsaker i Ås sentrum!

andelslandbruk@dysterjordet.no

Comments are closed.